Delegare-Detasare

Patronatele si sindicatele din industria prelugratoare a carnii din Germania au incheiat un acord cu privire la salariul minim acordat muncitorilor.

 

Acesta va fi de 7,75 euro/ora incepand cu data de 1 iulie 2014 si va creste in trei etape pana va ajunge la 8,75 euro/ora pana in decemrbie 2016.

 

In industria prelucratoare a carnii lucreaza aproximativ 80.000 de muncitori si a fost acuzata in repetate randuri de dumpping social, abuzand de libera circulatie a cetatenilor europeni, care nu dispuneau pana acum de un salariu minim, potrivit cotidianului german Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Un purtător de cuvânt al sindicatului pe ramură NGG a spus totuși că 'nu s-a semnat încă nimic' și a anunțat o conferință de presă ce va avea loc probabil marți, la Berlin.

Federația patronală BDA s-a arătat în schimb mulțumită de acord. 'Salutăm în mod expres acordul salarial', a spus unul din conducătorii săi, Reinhard Gohner.

Regulamentul intern

Regulamentul intern se întocmeşte de către angajator, cu consultarea sindicatului sau a reprezentanţilor salariaţilor.

Regulamentul intern trebuie sa cuprinda ...

Protectia muncii

Cel mai adesea se invata din accidente. Nu de putine ori, pretul este platit prin distrugere de vieti si cariere. Costurile postaccident sunt uriase in raport cu cele de prevenire.

Aflati unde ati gresit si cum trebuie sa procedati ...

Fisa postului

Fisa postului cuprinde sarcinile si responsabilitatile ce-i revin salariatului, conditiile de lucru, standardele de performanta, modalitatea de recompensare, ...

De ce este important ca fisa postului sa fie elaborata corect ...

Concedierea colectiva

Concedierea colectiva reprezinta incetarea contractului individual de munca pentru motive care nu tin de persoana salariatului, determinata de desfiintarea locului de munca ocupat de salariat.

Etapele concedierii colective ...

Formare - Legislatia muncii

Cursuri si seminarii pentru practicieni sau pentru cei care doresc o cariera in domeniul resurselor umane...

Formare

Servicii personalizate

Inspector resurse umane, dedicat activitatii organizatiei, va asigura asistenta, consultanta si reprezentare ...

ConsultantaReprezentare

Evidenta salariati - REVISAL

Servicii profesionale de gestionare a salariatilor - contracte individuale de munca, decizii, dosare profesionale...

Evidenta salariati

Go to top